Sunday, November 29, 2009

A To Z Aku dan Puncak

Selama 3 tahun di Puncak, Indeks kehidupan aku..

A - Acha: Gadis paling hensem pernah aku jumpa..

B - Boroi: Nasib hampir semua budak lelaki kelas aku. Shazwan, Nd, Shah, Fairuz. Kid je yang slim..

C - Couple: Dengan sebanyak 4 couple sesama sendiri dalam satu masa maksima, (30% ahli kelas aku bercinta sesama mereka) akhirnya hanya satu yang masih bertahan, itu pun hampir berakhir..

D - Dilema Panggung: Projek terakhir kita bersama kawan-kawan. Yang ada bertukar jadi lawan.

E - Enam Sekawan: Echa (dia ketua kut), Leah, Jue, Zee, Zureen dan Sofi. Clique paling kamceng pernah aku jumpa dalam hidup.

F - Filem: Benda yang kita pelajari kat sini, tengok free selalunya (kecuali waktu promosi) dan pening kepala jawab soalan subjek.

G - Gaduh: Sampai hujung pun masih berlaku lagi. Paling kerap perempuan dengan perempuan. ISH3..

H - Hantu: Pontianak, Pingu, Poen, dan paling aku gemar Belanja, manusia paling banyak nama gelaran. Dia memang hangin satu badan, tapi hatinya baik. Nama plak lebih kurang tunang aku..

I - Indon: Kewarganegaraan Aini yang sebenar. Tak caya tanya abang polis. Kau hati2 lewan..

J - Jaja: Kenapa aku letak nama dia? Sebab dia bukti seorang lelaki boleh setia. (Sebab tak dapat..)

K - Kambing: Idora jaga kambing lalalala.. Kandang pun boleh jugak, tempat kita selalu lepak2. Kandang kambing lah kiranya tu.

L - Lumpur Di Wajah: Inilah mendanya, menyebabkan aku ada bini mengandung, anak minum clorox, pastu melarat plak aini jadi cucu aku.. Pelik2..

M - Sebab Muhsin mula dengan M, aku bagi spesel 3 tempat untuk huruf ni..

Melaka: Negeri yang paling banyak kita lawati bersama, Cinefoto, Program Anak Angkat dan cik Wani amik kursus perguruan kat sini jgk..

M. Nasir: Artis pujaan Muz yang makin hari makin mirip Anuar Zain.

My-Team 2: Seumur hidup aku, first time tengok bola kat stadium.. Dengan Shaz (waktu tu dia macam kapel dengan? Faris ngan Echa, dan lain-lain..)

Bersambung..

Thursday, November 19, 2009

Doa Kami..

Assalamualaikum warahmatullah..

Bismillahirrahimaanirrahiim..

Untuk bonda Paridah Anun bt Haji Tahir, untuk ayahanda Ramli bin Hashim, untuk nenda, Che Ah binti Zainal Abidin, untuk ibu saudara Rohani binti Hashim, untuk Tok Uda dan Tok Cik belah ayah dan belah mak, semoga selamat dalam perjalanan ke tanah suci, semoga selamat juga sepanjang berada di sana, dan semoga selamat dalam perjalanan pulang.

Mohon dilindungi Allah dari sepanjang bala bencana, dari bencana alam, kemalangan, penyakit, khianat orang, dan lain-lain.. Semoga beroleh haji yang mabrur..

Amiin ya rabbal 'alamiin..

Dari kami anak-anak, cucu-cucu, dan saudaramu sekalian..

Wassalam..

Saturday, November 07, 2009

November Rain / Hujan November (Guns N Roses/ Senjata N Bunga)

When I look into your eyes/ Bila kurenung ke dalam matamu
I can see a love restrained/ Kulihat cinta yang terkurung
But darlin' when I hold you/ Tapi sayang dalam dakapanku
Don't you know I feel the same/ Bukankah kau tahu aku juga begitu

'Cause nothin' lasts forever/ Tiada yang kekal selamanya
And we both know hearts can change/ Maklum sudah hati bisa berubah
And it's hard to hold a candle/ Dan sukar kubiarkan menyala
In the cold November rain/ Dalam dingin hujan November

We've been through this such a long long time/ Acapkali sudah kita lalui
Just tryin' to kill the pain/ Hanya agar pedih itu pergi

But lovers always come and lovers always go/ Kekasih datang dan kekasih pergi
And no one's really sure who's lettin' go today/ Tiada siapa tahu salah siapa hari ini
Walking away/ Mengundur diri

If we could take the time/ Jika boleh ditahan waktu
To lay it on the line/ Menggariskan apa yang perlu
I could rest my head/ Mampu ku berbaringan
Just knowin' that you were mine/ Yakin kau dalam tangan
All mine/ Dalam genggaman

So if you want to love me/ Jika kau ingin menyintaiku
Then darlin' don't refrain/ Maka sayang jangan membisu
Or I'll just end up walkin'/ Atau aku akan berlalu
In the cold November rain/ Dalam hujan November yang membeku

Do you need some time...on your own/ Perlukah kau masa menyendiri
Do you need some time...all alone/ Perlukah kau masa menyepi
Everybody needs some time.../ Manusia perlukan masa
on their own/ Menyendiri
Don't you know you need some time...all alone/ Tahukah kau kau perlukan masa menyepi

I know it's hard to keep an open heart/ Kutahu sukarnya membuka pintu hatimu
When even friends seem out to harm you/ Pabila teman-teman pun bagaikan berseteru
But if you could heal a broken heart/ Namun jika luka hati mampu kau ubati
Wouldn't time be out to charm you/ Bukankah waktu kan jadi teman sejati

Sometimes I need some time...on my/ Terkadang ku perlukan masa
own/ Menyendiri
Sometimes I need some time...all alone/ Terkadang ku perlukan masa menyepi
Everybody needs some time.../ Manusia perlukan masa
on their own/ menyendiri
Don't you know you need some time...all alone/ Tahukah kau kau perlukan masa menyepi

And when your fears subside/ Dan bila gentarmu ke tepi
And shadows still remain/ Dan bayangan masih berdiri
I know that you can love me/ Kutahu aku boleh kau cintai
When there's no one left to blame/ Bila tak dapat kau salahkan sesiapa lagi

So never mind the darkness/ Jangan endahkan kegelapan
We still can find a way/ Kan masih boleh dicari jalan
'Cause nothin' lasts forever/ Tiada yang kekal selamanya
Even cold November rain/ Begitu juga dingin hujan November

Don't ya think that you need somebody/ Tidakkah kau perlukan seseorang
Don't ya think that you need someone/ Tidakkah kau perlukan sesiapa
Everybody needs somebody/ Kita semua perlukan seseorang
You're not the only one/ Bukan kau seorang
You're not the only one/ Bukau kau seorang